Підвищений артеріальний тиск: дослідження виявляє найкращий тип зернових сніданків, що зможуть знизити ваші показники

high blood pressure  Вживання цільних зерен може знизити ризик смерті від серцевих, респіраторних та інфекційних захворювань.
  Високий артеріальний тиск  — велика загроза, оскільки це перший етап у послідовності подій, що можуть призвести до серцево-судинних ускладнень. Щоб уникнути такої загрози, важливо розпочинати свій день із зернових сніданків, що зможуть підтримувати ваші показники у нормі.
  Підвищений артеріальний тиск, також відомий як гіпертонія, відображає величину тиску на стінки артерій, коли по них рухається кров. Межею, що, як правило, вважається високим кров'яним тиском, — є показник 140/90 мм рт.ст. або вище. Оптимальним вважається артеріальний тиск між 90/60 мм рт.ст. і 120/80 мм рт.ст.
  Перехід межі 140/90 мм рт.ст. викликає справжні проблеми.
 Працівники Національної служба охорони здоров'я Великобританії пояснюють: “Якщо у вас підвищений артеріальний тиск, то він додатково напружує ваші судини, серце та інші органи, такі як мозок, нирки та очі”.
 Постійний високий артеріальний тиск може підвищити ризик виникнення ряду серйозних та потенційно небезпечних для життя станів, таких як серцеві захворювання.
На щастя, помірне зменшення ваших показників артеріального тиску може значно знизити ризик ускладнень.
 Одне з найнадійніших рішень для регулювання підвищеного артеріального тиску — правильне харчування. Важливо їсти зернові сніданки, що підтримують здоров’я серця, щоб добре розпочати свій день.
 Під час ознайомлення з варіантами сніданку, зверніть увагу на цільнозернові крупи, такі як вівсяна каша (НЕ швидкого приготування) та пластівці з висівками, вони допоможуть знизити показники артеріального тиску.
 Ця порада відповідає результатам дослідження, яке провели вчені з Гарвардського університету.  Дослідження також встановило, що навіть частота вживання цих видів каш впливала на артеріальний тиск.
 Дослідники зібрали інформацію від понад 13000 лікарів у віці від 40 до 86 років, які не мали підвищеного артеріального тиску на час початку дослідження. У більш ніж 7000 з них такий стан здоров’я розвинувся протягом 16-річного дослідного періоду. Люди були розділені на чотири групи за кількістю сніданків, які вони вживали: без зернових, одна порція зернових щотижня або ще менше, від двох до шести порцій на тиждень та сім і більше порцій щотижня
  Дослідники виявили, що чим більше порцій зернових їли люди, тим менша ймовірність розвитку високого артеріального тиску була. Порівняно з групою, яка не їла цільнозернових каш взагалі.
“Ми знаємо, що артеріальний тиск підвищується з віком, і таке цікаве дослідження пропонує нам ще один спосіб допомогти його контролювати”, — сказала Пенні Кріс-Етертон, професорка кафедри харчування Пеннського університету, що не брала участь у дослідженні.
  Вона додала: "У цьому повідомленні немає обмежень на кшталт: “Їжте менше чогось…”. Там сказано: “За сніданком насолоджуйтеся цінозерновими кашами”.
  Шанси розвитку високого артеріального тиску знизилися на 7 відсотків серед тих, хто їв одну порцію на тиждень або менше, і на 12 та 19 відсотків відповідно серед груп, що отримували від двох до шести порцій та сім або більше порцій. Такі дані були отримані навіть після залучення інших факторів, наприклад, віку, куріння, ваги, фізичних навантажень та діабету другого типу.
  Особи, що їли цільнозернові, такі як вівсяна каша та висівкові пластівці, а не очищені зернові крупи, такі як кукурудзяні пластівці, навіть показали кращі результати.
Багатьом відомо, що “цільнозернові каші знижують ризик розвитку гіпертонії —хвороби, що може призвести до ішемічної хвороби серця, інфарктів, інсульту та хвороб нирок”, — сказав головний автор дослідження Кочар.
  “Вживання цільнозернових сніданків разом з іншими заходами здорового способу життя, такими як обмеження споживання солі та отримання достатньої кількості фізичних навантажень, може зменшити шанси на розвиток підвищеного артеріального тиску” - додав він.
  Ця знахідка перегукується з попереднім дослідженням, опублікованим в архіві журналу "Внутрішня медицина".
Попереднє дослідження показало, що вживання в їжу цільних зерен знижує ризик смерті від серцевих, респіраторних та інфекційних захворювань.
 
Джерело Express
 
Copyright © Age Free 2020 Все права защищены