Здоровий спосіб життя зараз важливий як ніколи

zog  Важливість здорового способу життя — не новина. Ми всі знаємо про важливість турботи про себе. Але для багатьох людей стало важче вести здоровий спосіб життя в ці складні часи. У міру того, як змінювався розпорядок дня, змінювалось і багато наших здорових звичок.
  З початку пандемії коронавірусу наші повсякденні звички насправді перестали бути звичними. Ми змінили свої робочі графіки, розклад покупок і навіть режими тренування. Чим довше триває пандемія, тим важче залишатися зосередженими на житті, до якого ми звикли.
  Турбота про себе є як ніколи важливою. Щоб переконатися, що ми добре дбаємо про себе, потрібно дотримуватися самодисципліни. Це включає фізичні вправи, сон та харчування, а також зменшення рівня стресу та пошук шляхів збереження нашого соціального життя.
  Фізичні вправи та рух — необхідна частина турботи про себе. Це може бути прогулянка по кварталу, піші прогулянки або повернення до тренажерного залу — бо наші тіла призначені для руху. Коли серце б’ється швидше, а наші м’язі перебувають у тонусі, зміцнюються, розтягуються для більшої гнучкості, то тіло залишається здоровим. Це покращує нашу здатність боротися зі збільшенням ваги та захворюваннями.
  Зараз чудова пора харчуватися здорово. Свіжі фрукти та овочі доступні в достатній кількості, у них багато вітамінів та антиоксидантів для підвищення імунітету. Хоча звичні режими та харчування змінилося, ніколи не пізно повернутися до здорової їжі. Пам’ятайте, що оброблена їжа має прямий зв’язок із здоров’ям нашого кишечника. Вживання свіжої їжі, що підвищує імунітет, покращує здоров’я всередині та зовні.
  Ми втомилися. Проте здоровий сон все ще не доступний для багатьох з нас. Важливу роль сну в загальному самопочутті часто недооцінюють. Нестача сну впливає на обмін речовин, пам’ять та імунну систему. Встановлення режиму сну — це  ефективний спосіб поліпшити кількість і якість сну. Кожного дня лягати спати в один і той самий час (до 23:00); відмовитися від алкоголю, важкої їжі, цукру та тютюну перед сном; обмежити час використання телефону та комп’ютера; і підготуватися до ночі — це ті звички, що сприяють якісному нічному сну.
  Ми не можемо говорити про спокійний сон, поки не вирішимо проблему з головним викликом здоров’ю — стресом та страхом. Невелика кількість стресу може мотивувати. Занадто багато стресу — буде виснажувати. Через нашу нову “нормальну” реальність, яка зовсім не нормальна, ми боїмося невідомого, переживаємо за свою роботу та фінансове становище, за своїх дітей та школу, боїмося захворіти. Можливо, ми не зможемо це виправити, але можемо знайти способи боротися зі стресом. Медитація, що зосереджується на диханні, розслабленні та оновленні, буде дуже корисною. Контроль стресу та страху не дає нам відчувати себе пригніченими. Обмежте час у соціальних мережах, менше читайте новин та менше вступайте у розмови, які не є продуктивними, стимулюючими та здоровими.
Один з найважливіших пунктів, який багато в чому ігнорували, це вплив пандемії на соціальні аспекти нашого життя. Ми люди і тому ми соціальні. Коли ми більше не могли збиратися у спортзалах, ресторанах та на різних заходах, це стало важко. Турбота про себе полягає у допомозі, залученні та спілкуванні з тими людьми, про кого ми дбаємо та хто дбає про нас.
  Оскільки обставини здаються більш нормальними, ми усвідомлюємо, як важливо для нашого здоров’я бути разом, незважаючи на все це — бажано в масках та дотримуючись соціальної дистанції, але все одно разом. Ми потрібні одне одному, щоб заповнити всі частини нашого життя, пов’язані із здоров’ям.

Джерело The Business Times

Copyright © Age Free 2021 Усі права захищені